Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zniszczona karta SIM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam moją kartę SIM od wielu lat, pamiętała wszystkie moje telefony. Z czasem zaczęła się wycierać, czasem się rozłączała a teraz kompletnie nie działa. Próbowałem w kilku telefonach i jestem pewien, że padła na amen.

Czy mogę pójść z tą kartą do salonu aby wyrobili mi nową bo z tym starym wyciorem nic już nie zrobię?

(mam numer na kartę w Orange)

Opublikowano

nie wiem czy wydadzą Ci nową, jeśli to jest abonament/mix czy coś w czym oni coś mają wspólnego z Toba to ok, wymienią na nową, ale raczej nie będzie pamiętac tamtych telefonów, a kart SIM nie sądze zeby regenerowali w serwisach czy co.

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

jeśli nie kupowałeś jej na stacji/w sklepie/w kiosku tylko dostałes od operatora to idź i dostaniesz nową za jakąś opłatą, polecałbym też na microSIM wymienic odrazu

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

kiedys mialem w play ( na karte ) i zgubilem karte .

Poszedlem i poprosilem o nowa normalnie wydali a nie mialem mixa ani abonamentu ;)

Wiec idz i spytaj w Orange :)

11967467.jpg

Opublikowano

@ZapominamMaili po co na microSIM? Jego telefon nie obsługuje kasty microSIM, skoro wcześniej używał normalnej (chyba, że wybuli kaskę na adapter).

Jak bierze się karte microsim, to od razu jest z adapterem, nie trzeba nic dopłacać, a jak autor tematu będzie zmieniał telefon to będzie miał od razu microsim.

@top

Wymienią ci karte, będziesz miał ten sam numer, ale kontaktów ci nie przywrócą.

Oczywiście będziesz musiał zapłacić za wymiane.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

ja jakoś do telefonu który potrzebował normalnej sim'ki wsadziłem microSIM'ke i działało....

Opublikowano

no i gdzie tu sensacja ? mikroSIM działa normalnie jako duża sim , wystarczy adapter czy odpowiednio ułożyć kartę na stykach

niektóre telefony maja tylko mikroSIM i jak ktoś myśli przyszłościowo bierze taką

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ja to musiałem zasuwać po nanoSIM do ipchona ;_;

nano to nic innego jak sim i micro sim tylko bez plastiku same styki :D

11967467.jpg

Opublikowano

nano to nic innego jak sim i micro sim tylko bez plastiku same styki :D

jo, no wiem, bałem się sam przycinac, znając zycie całą karte bym rozwalil ;p ale troszke przesadzają z tym minimalizmem juz

Opublikowano

troszke przesadzają z tym minimalizmem juz

troszke tak :s chcialem kupic jakis tablet z 3G wybór miedzy nexusem 7 a ipad mini ( chce przetestowac ) pierwszy ma microSIM a drugi NanoSIM a aero2 niestety nie ma takiego formatu.

i jestem w dupdze bo nie wiem co wybrac :s

11967467.jpg

Opublikowano

troszke tak :s chcialem kupic jakis tablet z 3G wybór miedzy nexusem 7 a ipad mini ( chce przetestowac ) pierwszy ma microSIM a drugi NanoSIM a aero2 niestety nie ma takiego formatu.

i jestem w dupdze bo nie wiem co wybrac :s

ja miałem nexusa 7 (nie wiem czy on ma generacje?) ale zakupiony w grudniu 2012 więc bodajże 1? niestety bez 3g ale ogólnie super był, apple robi naprawde dobry sprzet, mozes dac im szanse :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...